11 avril 2013

Citrom torta



Hozzávalók

A tésztához:
220g tönkölyliszt
100g margarin (100% bio növényi zsír)
1 tojás
1 evőkanál nádcukor
egy csipetnyi só

A feltéthez:
2 citrom
1 narancs
150ml agavé szirup (kb 8 evőkanál)
4 tojás
75gr margarin

Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra. Összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, majd az ujjaink között szétmorzsolva homogén tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen pihentessük.
Ezalatt reszeljük le egy citrom héját, facsarjuk kis mindkét citromot és a narancsot, majd keverjük össze a tojásokkal, az agavé sziruppal és a szobahőmérsékletű margarinnal.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztánkat, majd helyezzük bele a kivajazott tortaformánkba úgy, hogy jusson elég a szegélyre. Szúrjuk meg több helyen egy villával, majd 5 percig helyezzük az előmelegített sütőbe. Ezután jöhet rá a citromkrémünk!

Süssük 15 percig 210 °C-on, majd alacsonyabb hőfokon/150 °C további 20 percen keresztül. Kihűlve tálaljuk.

Egészség sorok:
citrom: jó az izületekre, a vérkeringésre, az emésztésre, az ellenállóképesség javítására
narancs: antioxidáns, emésztés elősegítő, tisztító hatású
margarin: telítetlen (cisz)zsírsav, antioxidáns, előnyös hatással bír az artériában keletkező nyomás és a koleszterin szint csökkentésére
tönköly: alacsonyabb glutenszinttel rendelkezik, és könnyebben emészthető, mint a simaliszt, gazdag magnéziumban, jó stressz elleni hatás
agavé szirup: 100%-bán természetes édesítőszer, alacsony glikémiás index, kevesebb kell belőle mint a hagyományos cukorból

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire