6 juin 2013

Finomságok pohárba zárva

 
                                        

2 maréknyi zöldbab
2 paradicsom
1 fehér hagyma
Friss bazsalikomlevél
1 ev kanál balzsamecet
3 ev kanál olívaolaj
Fűszersó
2 kkanál mandula szelet

Tegyük a zöldborsót sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük 10 percig. Vágjuk fel a paradicsomot apró kockákra, majd egy salátástálba téve adjuk hozzá az olívaolajat, az ecetet, ízlés szerint sózzuk. Vékony karikákra szeleteljük fel a hagymát, vágjuk a zöldborsót kisebb darabokra, majd keverjük össze az összes hozzávalót. Poharakba téve tálaljuk, szórjuk meg a mandulaszeletekkel, díszítsük bazsalikomlevéllel.

Egészség sorok:

Zöldborsó: vízhajtó, enyhén serkentő hatású, jó a vesékre, a májra, antioxidáns, előnyös hatással van a  koleszterinszintre
Bazsalikom: jó az emésztő- és idegrendszerre
Fehér hagyma: koleszterinszintre előnyös hatással bír, jó az immun- és vérrendszerre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire