13 juin 2013

Friss zöldség saláta articsókában


        

6 db kis articsóka
2 marék frissen fejtett borsó
1 köteg új répa 
1 gerezd új fokhagyma

Az öntethez:
1 kemény tojás
2 ev kanál tejföl
1 t kanál mustár
1 ev kanál balzsamecet 
1 kkanál agávé szirup
Tengeri só
Őrölt bors

Tisztítsuk meg az articsókákat, majd egy olló segítségével vágjuk le a tetejüket. Enyhén sós vízben főzzük 15 percig. Egy másik edényben kezdjük el főzni a fokhagymagerezdet a borsóval, közben tisztítsuk meg a répákat, kockázzuk fel, és adjuk hozzá azt is. Főzzük, amíg a répák majdnem teljesen megfőnek. Tegyük közvetlenül utána hideg víz alá, hogy vesszék el zöldségeink élénk színüket. Szűrjük le őket. Csöpögtessük le az articsókákat, és hagyjuk kihűlni.

Egy kisebb tálban keverjük össze egy villa segítségével a főtt tojássárgáját a tejföllel, a mustárral, az ecettel, a sziruppal és a főtt fokhagymagerezddel. Vágjuk fel a megmaradt tojásfehérjét apró kockákra, adjuk hozzá az öntetünkhöz, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Vájjuk ki az articsókák közepét, megtartva a szívüket. Keverjük össze a zöldségeket az öntettel, és tálaljuk a salátát az articsókák belsejében. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire