8 juin 2013

Juhsajtos-cseresznyelekváros uzsonna

6 szelet (köles lisztből) magos kenyér
160gr juhsajt
néhány rukkola vagy lila saláta levél

A lekvárhoz:
1kg friss cseresznye
2 ev kanál málna ecet 
1 kkanál vaníliapor
1 tkanál őrölt fahéj
5-6 db szegfűszeg
rózsabors
1 csipetnyi tengeri só
Kezdjük a lekvárral:
Mossuk meg a cseresznyét, szedjük le a száraikat, vágjuk ketté, és magozzuk ki egyenként. Egy nagyobb lábasban tegyük fel alacsony hőfokon főzni, adjuk hozzá az ecetet, a fűszereket, csipetnyit sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Egy órán keresztül gyakran átkeverve hagyjuk enyhén forrni. Még forrón tegyük befőttesüveg(ek)be, majd 10 percen keresztül állítsuk fejre a jól lezárt üvegeket. Hűvös helyen tároljuk.
A kenyérkékhez:
Vágjuk fel vékony szeletekre a juhsajtot, helyezzük a kenyérszeletekre. Tegyünk 1 vagy 2 kanál friss cseresznyelekvárt a tetejére, salátalevelekkel díszítsük. Cukor- és glutén mentes jó étvágyat! 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire