18 juin 2013

Provence-i lecsó


4 cukkini
3 padlizsán
3 pirospaprika
3 paradicsom
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Provence-i fűszerkeverék

Tengeri só
Őrölt bors

Grillezzük meg a paprikákat, amíg a héjuk meg nem feketedik, majd miután kihűltek, húzzúk le a héjukat. Szeleteljük fel a hagymát hosszúkás darabokra, a cukkinit, a padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot pedig kockázzuk. Egy kuktában dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát egy kis olívaolajon (hidegen sajtolt). Adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, 5 perc múlva adjuk hozzá a cukkinit, és főzzük 15 percen keresztül. Ezek után jöhet a paradicsom és a paprika, újraízesíthetjük ha szükséges, majd szórjuk meg a Provence-i fűszerkeverékkel, és lassú tűzön hagyjuk összeérni pár perc alatt az ízeket.

Egészség sorok:
Cukkini: emésztés elősegítő, enyhén vízhajtó, jó a veseműködésre
Padlizsánt: alacsony kalóriatartalmú, emésztés elősegítő, máj és hasnyálmirigy kímélő
Paprika: jó az emésztésre és a reumás fájdalmak enyhítésére
Paradicsom: jó a bőrre, a vesékre, az emésztésre, fontos antioxidáns
Hagyma: antibakteriális, fertőtlenítő-tisztító tulajdonsággal rendelkezik, jó hatással van a koleszterinszintre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire