10 mai 2014

Bazsalikomos epersaláta



1/2 kg friss eper
Fél narancs leve
15 levél bazsalikom
Kókuszvirág cukor ha szükséges

Tisztítsuk meg az epreket, s vágjuk őket ketté. Egy tálban téve locsoljuk meg a narancslével. Csipedjünk bele 10 levél bazsalikomot, s keverjük át óvatosan. Édesítsük, ha kell, s tálaljuk hidegen a maradék pár bazsalikomlevéllel.

Egészség sorok:

Eper: gyulladáscsökkentő antioxidáns, emésztés elősegítő, jó az ízületi panaszokra, a bőrre, elősegíti a vas felszívódást, jó a koleszterinre, a magas vérnyomásra, allergiára, aknéra
Bazsalikom: idegrendszer serkentő, segít az emésztési panaszokon és a bélgyulladáson 

Narancs: serkentő, emésztés elősegítő, jó a májra, az immunrendszerre, antioxidáns 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire