14 mai 2014

Házi humusz



25 dkg csicseriborsó konzerv
2 gerezd fokhagyma
2 nagy evőkanál szezám krém 
Fél citrom leve
4 evőkanál olívaolaj 
10 mentalevél
Fűszersó 
Őrölt csípő spaprika 
Őrölt pirospaprika 
Szezámmag 


Csöpögtessük le a csicseriborsót, s mixeljük össze az olívaolajjal. Adjuk hozzá a citromlevet, a szezám krémet, a préselt fokhagymagerezdet, a mentaleveleket, a kétfajta paprikát, sózzuk. Mixeljük át az egészet még egyszer, ha túl kemény, adjunk hozzá egy kis olívaolajat. Kis tálban tálaljuk szezámmaggal megszórva, kiváló zöldség mártogatásra.

Egészség sorok:

Csicseriborsó: antioxidáns, könnyen emészthető, tápláló
Fokhagyma: antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, antioxidáns, tisztító
Szezámmag: antioxidáns, jó a koleszterinre, tápláló, jó a bőrre, stressz ellen
Menta: baktérium ellen hatékony antioxidáns, jól emészthető
Csípős paprika: jó az emésztésre
Paprika: C vitaminban gazdag 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire