18 juin 2014

Cukkinis-füstölt kacsamelles francia lepény



A pite tésztához:

25 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt
60 ml olívaolaj
1 tojás
4 evőkanál víz 
3 csipetnyi fűszersó 

 A töltelékhez:

2 cukkini
4 tojás 
10 szelet füstölt kacsamell
1 dl rizstej 
2 evőkanál Maizena
Fűszersó
Őrölt bors
Provence-i fűszerkeverék 

Kezdjük a pite tésztájával. 
Egy tálban dolgozzuk el az ujjainkkal a lisztet az olivaolajjal, amíg szemcsés állagot nem kapunk. Verjük fel a tojást egy evőkanál vízzel. Alakítsunk ki egy bemélyedést az olajas liszt közepén, öntsük bele a tojást, sózzuk, s kezdjük el dolgozni. Kicsinyenként adagoljuk hozzá a maradék vizet, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Tegyük fél órára a hűtőbe. 
Ezalatt tisztítsuk meg a cukkiniket, s vágjuk fel őket vékony karikákra, a füstölt kacsamellet pedig apró darabokra. 
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 
Egy külön tálban verjük fel a tojásokat a sóval, a borssal, a fűszerekkel. Adjuk hozzá kicsinyenként a tejet s a Maizenát. 
Sodorjuk ki a tésztánkat egy sütőpapíron, tegyük a piteformánkba, villával helyenként szúrkodjuk meg, helyezzük szirmok formájában az aljára a cukkini karikákat, majd öntsük bele a tojásos tölteléket. Szórjuk meg a füstölt kacsamell darabokkal, és süssük 45-50 percig. Hidegen és melegen is ajánljuk!

Egészség sorok:

Cukkini: enyhén hashajtó, jó a veseműködésre
Tojás: természetes proteinforrás, gazdag A és B vitaminban  
Provence-i fűszerkeverék: élénkítő hatással bír

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire