11 décembre 2014

Mandarinos laktózmentes crème brûlée



Hozzávalók 4 személyre:

4 tojássárgája 
4dl mandulatejszín
Egy mandarin leve 
3-4 mandarin reszelt héja
3 evőkanál kókuszvirág cukor + 3 a tetejére 
1 vaníliarúd 
Ízlés szerint: narancsos Grand Marnier a tetejére 

Melegítsük elő a sütőt 160°-ra. Egy edényben tegyük fel főni a mandula tejszínt, jöhet bele a vaníliarúd kikapart magja, reszeljük bele a mandarinok héját, adjuk hozzá egynek a levét, és lassan forraljuk fel. Rögtön vegyük le a tűzről, nehogy túlfőzzük. Kevertessük ki habosra a tojássárgáját a cukorral, majd adjuk hozzá lassú csurgatással a krémet. Töltsünk meg 4 alacsony peremű cserépedényt, helyezzük vízzel töltött tepsire, és süssük kb 25-30 percig alacsony hőmérsékleten. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük min. 3 órára a hűtőbe. Találkor szórjuk meg egy kis cukorral, öntsük rá egy kis Grand Marnier-t, s pörköljük illetve flambírozzuk a tetejét. 

Egészség sorok:

Mandarin: jó az emésztésre
Vanília: serkentő, afrodiziákum



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire