21 janvier 2015

Forró csoki kókuszos sütivel




Hozzávalók 2 pohár forrócsokihoz:


4 dkg 70%-os csokoládé 
2 csipetnyi vanília 
3 dl rizstej
2 dl kókusztej
2 rúd fahéj 
Ízlés szerint:
Egy kevés kókuszreszelék és méz a díszítéshez 
2 Jégkocka kókuszléből 

Eszközök:
1 tejszínhab szifon 
2 tetszetős pohár 

Hozzávalók a kókuszos csokoládés apró sütihez:

7 dkg puha vaj 
6 dkg kókuszvirág cukor
1 tojas 
12 dkg rizsliszt 
3 evőkanál kókuszreszelék 
1 csipetnyi só

Dolgozzuk át a vajat egy villával, majd adjuk hozzá a cukrot, s keverjük krémesre. Jöhet bele a tojás, a só, s keverjük át újra. Kicsinyenként adagoljuk hozzá a lisztet s a kókuszreszeléket. Amikor már teljesen simára gyúrtuk a tésztát, formáljunk belőle gombócot, s lefedve hagyjuk hűlni 1/4 órát a hűtőben. 
Melegítsük elő a sütőt 180°-ra. Sodrófával nyújtsuk ki a tésztát lisztezett felületen, s különböző formákat szaggassuk belőle. Kés segítségével vágjunk ki belőlük egy darabot, hogy sütés-hűlés után a pohár szélére tudjuk helyezni őket. Sütőpapírral téve 10-15 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni, majd ízlésünk és kreativitásunk szerint díszítsük csokoládéval, kókuszreszelékkel. 

Forró csoki: 

Kezdjük a kókuszléből készült jégkockákkal (min 6 órával előtte). 
A hideg kókusztejből készítsünk a szifonnal habot, majd tároljuk a hűtőben. 
Melegítsük fel a rizstejet, majd jöhet bele a csokoládé. Alaposan keverjük el, amíg teljesen el nem olvad. Készítsük elő a poharakat a tálaláshoz. Mézzel kenjük be a szélüket, majd forgassuk fejjel lefelé kókuszreszelékbe. Öntsük bele óvatosan a forrócsokit, majd jöhet rá a kókuszhab, egy csipetnyi vanília, egy kókuszvíz jégkocka, s koronázzuk a fahéjrúddal. 
Rogton fogyasztható! 

Egészség sorok:

Vanília: jó az emésztésre, élénkítő 
Fahéj: tisztító hatású, felveszi a harcot a bélparazitákkal. 
Kókusz: enyhén hashajtó, jó az emésztésre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire