18 mars 2015

Szaracén keksz


20 dkg szaracén liszt
9 dkg kókuszvirág cukor
9 dkg olvasztott sós vaj
1 tojás
2 kiskanál vaníliapor
2 kiskanál gluténmentes sütőpor


Egy tálban keverjük össze a lisztet a cukorral, a vanília- és a sütőporral. Adjuk hozzá a kihűlt olvasztott vajat. Alaposan dolgozzuk össze. Formáljunk belőle hengert, csomagoljuk be egy fóliába, s kb 1/2 órán keresztül hagyjuk pihenni a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 180°C.
Vágjunk a tésztánkból kb 1 cm-es szeleteket, tegyük őket sütőporral borított tepsire, s 15 perc alatt süssük készre, ropogósra. 

Egészség sorok: 

Szaracén liszt: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/03/cannelles-lisztjei.html?m=0
Kókuszvirág cukor: 
http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/02/edes-elet-avagy-milyen-cukrot.html
Vanília: élénkítő-serkentő

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire