10 avril 2015

Bazsalikomos szardínia saláta


Hozzávalók 4 személyre: 

12 kisebb természetes lében eltett főtt szardínia 
1 kis befőttesüveg főtt kukorica 
20 levél bazsalikom 
1 maréknyi dióbél
2 szelet teljes kiőrlésű fekete kenyér 

Hozzávalók az öntethez/páchoz:

6 evőkanál olívaolaj 
2-3 csipetnyi csípős paprika 
Őrölt bors 
1 (bio) zöldcitrom leve és a felének a reszelt héja  
Zellersó/fűszersó

Kezdjük az öntettel:
Keverjük össze az olívaolajat a paprikával, reszeljük le a zöldcitrom héjának a felét, majd facsarjuk ki az egésznek a levét. Borsozzuk, sózzuk... Hagyjuk a halakat min. fél órán keresztül pácolódni ebben a pikáns öntetben. 
Mossuk meg a bazsalikom leveleket, itassuk le róluk a felesleges nedvességet, majd csipedjünk őket apró darabokra egy nagyobb salátástálba. Törjük meg egy kicsit a dióbélt is. Hűtőben tároljuk, míg a szardíniák pácolodnak. 
Tálalásra fel:
Vágjuk ketté a fekete kenyeret, helyezzünk rá egy szaggatót (lehetőleg szögleteset: akár szétvágott gyümölcslé doboz is megfelel a célnak). Csöpögtessük le a felesleges pácot a halacskákról, majd óvatosan keverjük össze a salátástálban levő többi hozzávalóval. Töltsük meg a formánkat a szardíniás bazsalikom salátával, díszítsük ízlésünk szerint. Tálaljuk a fennmaradt öntettel. Jó étvágyat! 

Egészség sorok:

Bazsalikom: jó az emésztésre 
Dió: jó omega 3-6-9 forrás 
Szardínia: sovány hal, kiváló proteinforrás



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire