16 avril 2015

Rózsatorta almából

  

Hozzávalók:

Egy adag vajas tészta (kb 25 dkg)
6 piros alma
1 citrom leve 
4 tojás 
20 dkg mandulaliszt
4 evőkanál kókuszvirág cukor 
1 evőkanál őrölt fahéj 
1 csipetnyi só 
1 csipetnyi vanília 
25 dkg kókuszolaj 
2 evőkanál keserű mandula likőr (Amaretto/ vagy barna rum...)

Kezdjük a "rózsákkal":
Mossuk meg az almákat, s héjastul szeleteljük fel őket 2 mm-es darabokra. Forraljunk fel 2l vizet az 1 citrom levével, s főzzük benne 2 percig (nem több!) a "rózsaszirmokat". Törlőkendőre szedve itassuk le róluk a fölösleges vizet.
Melegítsük elő a sütőt 180°Ç-ra. 
Készítsük el a mandulakrémet: olvasszuk fel a kókuszolajat. Kevertessük habosra a cukrot a tojással, adjuk hozzá a fahéjat, a vaníliát, a sót, a likőrt és a langyos kókuszolajat. Forgassuk bele a mandulalisztet. 
Béleljük ki a sütőformánkat a tésztával, szúrjuk meg párszor egy villával, s öntsük bele a mandulakrémet. Süssük 15 percig. 
Kezdjük el formálni a "rózsáinkat": csavarjuk fel az első szirmot tölcsér alakúra, fogjuk 3 ujjunk közé a vékonyabbik felét, majd borítsuk egy újabb szirommal úgy, hogy az fedje az előző végét. Kb 6-7 sziromból már szép almarózsát tudunk készíteni. A sütőből kivett tortánknak a krémjébe nyomjuk a rózsáinkat, és süssük további 10-15 percen keresztül alsó sütéssel, hogy a gyümölcs virágok nehogy elvesszék színüket. Friss mandulával díszítve nemcsak a szemünket kápráztatja el ez a csodálatos desszert, de az ízlelőbimbóink sem maradnak jutalom nélkül. 

Egészség sorok: 

Alma: 
Mandula: 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire