22 avril 2015

"Halas" szendvics tavaszi zöldségekből


2 szelet négyzet alakú kenyér (tönköly vagy magos)
2 vékony szelet főtt sonka 
4 kanál friss kenhető kecskesajt
2 teáskanál pesto (vagy 15 bazsalikomlevél 1 evőkanál olívaolajjal összemixelve)
1 bébi cukkini
1 újhagyma 
2 levél saláta 
4 hüvely borsó 
Egy csipetnyi paprika 
Kis olívaolaj 
Pár levél bazsalikom

Vágjuk le a kenyerek két ellentétes csücskét, s az egyikkel alakítsuk ki a halacska farokuszonyát. Helyezzük a kenyerünket a sonkára, s vágjuk körbe. Keverjük össze a kecskesajtot a pestóval, s kenjük a halacskánk 2/3-ra. Szeleteljük fel vékonyan a cukkinit, s fedjük a kenőnket. Díszítsük pár szem borsóval, szórjuk meg a farokuszonyát paprikával, fényezzük olívaolajjal. A salátát ollóval vágjuk fel vékonyan, alakítsuk ki vele a vízinövényeket. Karikázzuk fel az újhagymánkat, ezek lesznek a buborékok. A zöldje pedig lehet az "alga". A maradékokból készíthetünk pl vízicsigát... Jó étvágyat! Mindent a szemnek és az ízlelőbimbóknak;)

Egészség sorok:

Bazsalikom: idegrendszer élénkítő, segít az emésztési zavarok enyhítésében 
Cukkini: enyhén hashajtó, só a vesékre és a hugyhólyagra 
Borsó: segít a bélműködés helyreállításában 
Újhagyma: élénkítő, vizelethajtó, hatékony a bélparaziták ellen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire