2 août 2015

Csokis gluténmentes kuglóf


4 tojás 
15 dkg mogyoró liszt 
5 dkg Maizena 
6 evőkanál kókuszvirág cukor 
Vanília por 
1 dl dióolaj 
1 dl szűrt víz
10 dkg 74%-is csokoládé 
Csipetnyi só
1 teáskanálnyi sütőpor 


Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Olvasszuk meg a csokoládét a sütőben. Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától  s az előbbit kevertessük egy csipetnyi sóval míg kemény habot nem kapunk. 
Mixeljük a sárgáját pár percen keresztül a cukorral, majd jöhet bele a Maizena, a mogyoróliszt, a sütőpor, az olaj, a víz és a vanília. Keverjük óvatosan hozzá a habot, s a tésztánk felét öntsük a kikent kilisztezett kuglóf formánkba. Szórjuk meg az egész mogyorókkal. A maradék tésztához keverjük a csokoládét, és öntsük a formánkba. Hurkapálcikával keverjük át, hogy a két szín keveredjen, és süssük 40 percen keresztül! Íme a tradicionális kuglóf gluténmentes változata ami szintén ízletes! 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire