7 octobre 2015

Szilvás-fahéjas tortácskák


Hozzávalók 6 'szívhez': 
7 dkg rizsliszt
7 dkg kókuszliszt
7 dkg kókuszzsír 
1 tojás 
2-4 kókuszkrém
1 nagy csipetnyi só
12 db érett szilva
3-4 evőkanál kókuszvirág cukor
2 teáskanál fahéj 
1 kiskanál vaníliapor 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Kezdjük azzal, hogy összekeverjük a liszteket és a sót. Adjuk hozzá a kókuszzsírt, a kókuszkrémet, a tojást, s dolgozzuk jól össze az ujjainkkal. Nem túl tömör, formálható állagú tésztát kell kapnunk. Töltsük meg a sütőformákat, nyomkodjuk jól bele a tésztát, majd süssük elő őket kb 10 percen keresztül. Ezalatt magozzuk ki a szilvákat, kockázzuk fel őket, s keverjük el a fahéjas-vaníliás cukorral. Töltsük meg a sütőből kivett tortácskákat a fűszeres gyümölccsel, és süssük további 20 percen keresztül. Isteni az illata! Langyosan tálaljuk.

A természetgyógyász hozzászól:
A sült gyümölcsök elvesztik savasságukat, így nem okoznak majd gondot az emésztésben desszertként elfogyasztva sem. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire