18 décembre 2015

Karácsonyi fatörzs

              

Hozzávalók 12 személyre: 

9 tojás 
6 evőkanál kókuszvirág cukor 
4 evőkanál rizsliszt 
4 evőkanál kókuszliszt 
1 tasak sütőpor 
6 evőkanál kókuszzsír 
4 evőkanál kókuszreszelék 
2 evőkanál agávé cukor
1 kávéskanál vaníliapor 
1,5 dl kókuszkrém 
30 dkg csokoládé 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olvasszuk meg a csokoládét (kb 10 perc) és a kókuszzsírt (kb 2 perc) külön-külön hőálló tálban. 
Válasszuk szét 3 tojás fehérjét a sárgájától, majd a fehérjéket tegyük egy lábasba. 
Kevertessük habossá a 6 egész tojást, a 3 tojássárgáját a cukorral és a vanília felével majd adjuk hozzá kicsinyenként a liszteket és a sütőport! Keverjük bele a már langyos kókuszzsír és csokoládé 1/3-át! 
Sütőpapírral fedjük a tepsinket, kicsit zsírozzuk, terítsük el rajta a tésztánkat és süssük kb 12 percig! Vigyázat, ne szárítsuk ki, mert akkor törni fog. 
Nedvesítsünk be egy törölgetőrongyot, terítsük a dolgozóasztalra, majd húzzuk rá a sütőből kivett tésztát a papírral együtt. Azonnal csavarjuk fel őket együtt a hosszában. Hagyjuk hűlni.

Ezalatt készítsük Elba kókuszhabot:

Verjük fel a 3 tojásfehérjét vízgőz felett, adjuk hozzá az agávé cukrot, a maradék kókuszzsír felét, egy kis vaníliát és 0,5dl kókuszkrémet. Húzzuk le a tűzről amint egyneművé válik. Öntsük át egy tányérba, a hagyjuk kihűlni. 
 A krémhez keverjük össze a csokoládét a kókuszzsírral és a kókuszkrémmel, s tegyük a hűtőbe. 

Óvatosan tekerjük ki a tésztánkat, vegyük le róla a papírt, terítsük el az 3/4-én a habot, csavarjuk fel óvatosan, majd vágjuk le a két végét, hogy egyenletes fatörzset kapjuk. Fedjük a már krémmé kötött csokoládéval, villával tegyük élethűbbé a fatörzset, és díszítsük kókuszreszelékbe forgatott csokoládégolyókkal! Mehet a hűtőbe, és várhatjuk a vendégeket! Tökéletes karácsonyi desszert, igazi telítettség érzés nélküli desszert élvezet!!!


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire