17 février 2016

Maitakés, kurkumás, rozmaringos rántotta


Hozzávalók 4-6 személyre 

4 - 6 tojás
15 dkg maitaké gomba
1 kávéskanál kurkuma
Pár szál rozmaring
Fűszersó
Bors

Mossuk, majd süssük meg a gombát, hogy elpárologjon belőle a víz. 
Egy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a kurkumát, a rozmaring leveleket, sózzuk, borsozzuk, végül jöhet bele a lecsöpögtetett gomba. 
Melegítsük fel erős tűzön a serpenyőnket, majd mikor már teljesen áthevült, öntsük bele a rántottánkat, fedjük, és nagyon alacsony tűzön süssük kb 10 percen keresztül. Azért kísérjük figyelemmel, nehogy odakapódjon. Langyosan vagy hidegen is tálalhatjuk!
A természetgyógyász hozzászól: 

Egy gabonafélével kiegészítve: főtt quinoa, hajdina vagy egy szelet házi kenyérrel és olívaolajjal-balzsamecettel ízesített salátával tálaljuk!

+ a hozzávalókról:

"A Maitaké" egy pici de csomóban növő gombafajta, rendkívül jó immunerősítő hatással rendelkezik!!! 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire