Kb 20 db édes palacsintához: 0% GLÜTÉN 0% LAKTÓZ
30 dkg rizsliszt
3 tojás
7 dl rizstej
1 csipetnyi só
1 evőkanál szőlőmagolaj
1 rúd vanília
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, alakítsunk ki egy bemélyedést a közepén. Adjuk hozzá a tojásokat, s kicsinyenként adagolva keverjük bele a tejet, hogy csomó mentes, sima tésztát kapjunk. Jöhet bele az olaj és a vaníliarúd belsejéből kikapart magvak. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten fél órát. A vaníliarudat hagyhatjuk ázni a tésztánkban ezidő alatt. Közepes tűzön enyhén kikent serpenyőben merőkanalanként süssük ki a palacsintánkat. Süssük aranybarnára mindkét oldalukat, tálaljuk házi csokoládés kenővel, lekvárral vagy juharsziruppal.
Hozzávalók kb 12 sós palacsintához "galette":
33 dkg szaracén liszt (fekete liszt, hajdina)
Egészség sorok:
A rizs- és hajdinaliszt 100%-ban glüténmentes, könnyen emészthetőek.
33 dkg szaracén liszt (fekete liszt, hajdina)
7,5 dl víz
1 tojás
6 gr tengeri só
1 tojás
6 gr tengeri só
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, alakítsunk ki egy bemélyedést a közepén, s adjuk hozzá a vizet folyamatos kevergetés mellett, majd jöhet bele az előre felvert tojás. Hagyjuk állni a tésztánkat letakarva 2 órán keresztül a hűtőben.
Közepes tűzön egyhén kikenve, merőkanalanként süssük aranybarnára a "galette" mindkét oldalát. Ízlés szerint válasszunk feltétet: sajt, sonka, főtt burgonya, tükörtojás, lecsó, darálthús, lazac, spenót ...
Egészség sorok:
A rizs- és hajdinaliszt 100%-ban glüténmentes, könnyen emészthetőek.
A rizstejjel tökéletesen lehet helyettesíteni a tehéntejet, így tesszük palacsintánkat laktózmentessé.
Vanília: jó az emésztésre, élénkítő
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire