Hozzávalók 2 személyre:
30dkg nyers, kiürített szardínia
1 dl 17%-os rizsbor-saké
1 dl víz
1 dl alma(sör) ecet
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
Fűszersó
1 evőkanál rózsa bors
Egy kis petrezselyemzöldje
Mossuk meg a szardíniákat hideg víz alatt. Karikázzuk fel a hagymát, majd egy lezárható tálban keverjük össze többi hozzávalóval. Helyezzük bele a halakat, s legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Tálaláskor szórjuk meg egy kis petrezselyemzöldjével.
Egészség sorok:
Szardínia: egyik legjobb D-vitamin és omega-3 forrás, nemcsak a szívre van jótékony hatással, hanem a hangulatra is. Ez a halféle a tápláléklánc alján helyezkedik el, így ellentétben a nagyobb halakkal, sokkal kevesebb toxin kerül a szervezetébe - általa pedig a miénkbe is.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire