Hozzávalók 2 pohár forrócsokihoz:
4 dkg 70%-os csokoládé
2 csipetnyi vanília
3 dl rizstej
2 dl kókusztej
2 rúd fahéj
Ízlés szerint:
Egy kevés kókuszreszelék és méz a díszítéshez
2 Jégkocka kókuszléből
Eszközök:
1 tejszínhab szifon
2 tetszetős pohár
Hozzávalók a kókuszos csokoládés apró sütihez:
7 dkg puha vaj
6 dkg kókuszvirág cukor
1 tojas
12 dkg rizsliszt
3 evőkanál kókuszreszelék
1 csipetnyi só
Dolgozzuk át a vajat egy villával, majd adjuk hozzá a cukrot, s keverjük krémesre. Jöhet bele a tojás, a só, s keverjük át újra. Kicsinyenként adagoljuk hozzá a lisztet s a kókuszreszeléket. Amikor már teljesen simára gyúrtuk a tésztát, formáljunk belőle gombócot, s lefedve hagyjuk hűlni 1/4 órát a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 180°-ra. Sodrófával nyújtsuk ki a tésztát lisztezett felületen, s különböző formákat szaggassuk belőle. Kés segítségével vágjunk ki belőlük egy darabot, hogy sütés-hűlés után a pohár szélére tudjuk helyezni őket. Sütőpapírral téve 10-15 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni, majd ízlésünk és kreativitásunk szerint díszítsük csokoládéval, kókuszreszelékkel.
Forró csoki:
Kezdjük a kókuszléből készült jégkockákkal (min 6 órával előtte).
A hideg kókusztejből készítsünk a szifonnal habot, majd tároljuk a hűtőben.
Melegítsük fel a rizstejet, majd jöhet bele a csokoládé. Alaposan keverjük el, amíg teljesen el nem olvad. Készítsük elő a poharakat a tálaláshoz. Mézzel kenjük be a szélüket, majd forgassuk fejjel lefelé kókuszreszelékbe. Öntsük bele óvatosan a forrócsokit, majd jöhet rá a kókuszhab, egy csipetnyi vanília, egy kókuszvíz jégkocka, s koronázzuk a fahéjrúddal.
Rogton fogyasztható!
Egészség sorok:
Vanília: jó az emésztésre, élénkítő
Vanília: jó az emésztésre, élénkítő
Fahéj: tisztító hatású, felveszi a harcot a bélparazitákkal.
Kókusz: enyhén hashajtó, jó az emésztésre
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire