1kg sütőtök
2 liter víz
1 póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
Fűszersó
Őrölt bors
1 evőkanál őrölt curry fűszer
Tökmagolaj
1 marék tökmag
Hozzávalók a tócsnikhoz:
2 bögre rizstej
1 bögre gesztenyeliszt
2 tojás
1 csipetnyi só
Szőlőmagolaj a sütéshez
Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk le a kemény részüket, hámozzuk meg a sütőtököt, s vágjuk fel a póréhagymával együtt. Tegyük edénybe őket, fedjük a vízzel, majd jöhet bele a gerezd fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk, s főzzük kb 20 percig, amíg meg nem puhulnak. Ez idő alatt készítsük el a tócsnikat! Mixerrel keverjük ki a tejet a tojásokkal, sózzuk, s kicsinyenként adagoljuk hozzá az átszitált gesztenyelisztet. Hevítsünk fel kb 0,5cm olajat egy serpenyőben, s evőkanállal adagolva formáljunk tócsnikat. Süssük ropogósra mindkét oldalukat.
Amint megfőttek a zöldségek, szűrjük le a levüket, s ebbe keverjük bele a curryt. Botmixerrel pépesítsük a zöldségeket, majd kicsinyenként adagoljuk hozzá a fűszeres levet. Ízesítsük ízlésük szerint egy kis tökmagolajjal, tálaláskor szórjuk meg tökmaggal, s szolgáljuk fel a gesztenye tócsnikkal. Ideális hideg őszi estékre.
Egészség sorok:
Sütőtök: jó a bőrre, magas koleszterinszintre, antioxidáns
Póréhagyma: hashajtó, jó az emésztésre
Fokhagyma: méregtelenítő hatással bír, jó a koleszterinre, menstruációs fájdalmakra
Curry: gyulladáscsökkentő, antioxidáns,
Gesztenye: jó a vérkeringésre
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire