2 kisebb sütőtök
Basmati rizs
2,5 dl kókusztej
1 evőkanál curry
Fűszersó
Őrölt bors
Kókuszzsír
1/2 pohár víz
Egy öntött vasedény
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vágjuk le a tökök sapkáját, óvatosan vájjuk ki a magokat, hogy ne lyukasszuk át a falukat. Töltsük meg őket félig a nyers rizzsel. Keverjük össze a kókusztejet a fűszerekkel, s öntsük a rizsre. Helyezzük vissza a sapkákat, tegyük a töltött tököket egy vasedénybe, majd jöhet köréjük a fél pohár víz és egy kis kókuszzsír. Fedő alatt süssük kb 1,5 órán keresztül. Tökéletes köret húsok vagy akár halas ételek mellé, ajánlunk egy kis csípős paprikát is csempészni a fűszerekbe, hogy meg intenzívebb legyen az összízhatás.
A természetgyógyász hozzászól:
Egy szelet hússal, vagy hallal kiegészítve teljes tápértékű ételt varázsolhatunk az asztalra. Ne feledjük, hogy étrendünk protein-cukor- és rost aránya nagymértékben befolyásolhatja szervezetünk helyes működését. Jó étvágyat!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire