Hozzávalók 12 személyre:
9 tojás
6 evőkanál kókuszvirág cukor
4 evőkanál rizsliszt
4 evőkanál kókuszliszt
1 tasak sütőpor
6 evőkanál kókuszzsír
4 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál agávé cukor
1 kávéskanál vaníliapor
1,5 dl kókuszkrém
30 dkg csokoládé
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olvasszuk meg a csokoládét (kb 10 perc) és a kókuszzsírt (kb 2 perc) külön-külön hőálló tálban.
Válasszuk szét 3 tojás fehérjét a sárgájától, majd a fehérjéket tegyük egy lábasba.
Kevertessük habossá a 6 egész tojást, a 3 tojássárgáját a cukorral és a vanília felével majd adjuk hozzá kicsinyenként a liszteket és a sütőport! Keverjük bele a már langyos kókuszzsír és csokoládé 1/3-át!
Sütőpapírral fedjük a tepsinket, kicsit zsírozzuk, terítsük el rajta a tésztánkat és süssük kb 12 percig! Vigyázat, ne szárítsuk ki, mert akkor törni fog.
Nedvesítsünk be egy törölgetőrongyot, terítsük a dolgozóasztalra, majd húzzuk rá a sütőből kivett tésztát a papírral együtt. Azonnal csavarjuk fel őket együtt a hosszában. Hagyjuk hűlni.
Ezalatt készítsük Elba kókuszhabot:
Verjük fel a 3 tojásfehérjét vízgőz felett, adjuk hozzá az agávé cukrot, a maradék kókuszzsír felét, egy kis vaníliát és 0,5dl kókuszkrémet. Húzzuk le a tűzről amint egyneművé válik. Öntsük át egy tányérba, a hagyjuk kihűlni.
A krémhez keverjük össze a csokoládét a kókuszzsírral és a kókuszkrémmel, s tegyük a hűtőbe.
Óvatosan tekerjük ki a tésztánkat, vegyük le róla a papírt, terítsük el az 3/4-én a habot, csavarjuk fel óvatosan, majd vágjuk le a két végét, hogy egyenletes fatörzset kapjuk. Fedjük a már krémmé kötött csokoládéval, villával tegyük élethűbbé a fatörzset, és díszítsük kókuszreszelékbe forgatott csokoládégolyókkal! Mehet a hűtőbe, és várhatjuk a vendégeket! Tökéletes karácsonyi desszert, igazi telítettség érzés nélküli desszert élvezet!!!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire