Hozzávalók 30 ropogóshoz:
30 dkg tönkölyliszt
2 tojás
10 dkg barnacukor
3 kiskanál vaníliapor
1 kiskanálnyi keserű mandulakivonat
15 dkg mandula
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Keverjük ki a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát és a keserű mandulakivonatot. Kicsinyenként vegyítsük a lisztettel, a mandulával s végül kézzel gyúrjuk nem ragadós tésztává. Alakítsunk belőle 2 hengert, s lapítsuk meg őket egy picit. Sütőpapírral borított tepsin 30 percig süssük, és még langyosan szeleteljük fel kb 1cm-es darabokra, majd mehetnek vissza 10 percre 160°C-on, hogy ropogóssá váljanak.
A természetgyógyász hozzászól:
Ha vigyázni szeretne az alakjára, esetleg szeretne természetesen súlyt veszteni, egy szénhidrát mentes főétel néha-néha kiegészítődhet egy ilyesfajta desszerttel. Fontos, hogy a cukrot a fő étkezésen belül vigyük be, ne pedig 2 étkezés között, ami glikémiás index emelkedéshez vezet.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire