20 dkg 75%-os kakaótartalmú csoki
10 dkg sós vaj (vagy sima vaj 3g sóval)
4 tojás
5 dkg kókuszvirág cukor
10 dkg rizsliszt
8 dkg mandulaliszt
5 dkg friss gyömbér
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal a sütőben.
Hámozzuk meg a gyömbért, és reszeljük le. Verjük fel a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a már langyos csokoládét. Vegyítsük össze a rizs- és a mandulalisztet, s kicsinyenként adagoljuk
a tojásokhoz. Jöhet bele a gyömbér.
Öntsük az egészet egy hőálló tálba, és süssük 40-45 percig.
Hagyjuk kihűlni, és édes gyömbérrel felturbózva tálaljuk;)
A természetgyógyász hozzászól:
Az édességet mindig egy kiegyensúlyozott étkezés (Elő+főétel) után együk, így nem ingadozik radikálisan a glikémiás indexünk.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire