50 dkg leveles tésztához:
28 dkg T65-ös liszt
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
1,5 dl friss víz
8 g só
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval. A közepén képezzünk ki egy bemélyedést, s ide öntsük a vizet. Keverjük össze kicsinyenként. Formáljunk gombócot belőle, sodorjuk ki négyzet alakúra, s tegyük a közepére a puha vajat. Hajtsuk a közepére a tésztánk négy sarkát, csomagoljuk be egy törölgetőrongyba, s tegyük a hűtőbe fél órára.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a négyzet alakú tésztát téglalap alakúra úgy, hogy 3 részre hajtva ismét négyzet alakot kapjunk. Fordítsunk egyet rajta, s szintén nyújtsuk téglalap alakúra, hajtsuk középre, s tegyük újra a hűtőbe fél órára. Még kétszer ismételjük meg a műveletet, s mindig tegyük fél órára a hűtőbe. Összesen 6x hajtogatást kell elvégeznünk. Hosszadalmas, de megéri házilag készíteni!
Ajánlat:
Ajánlat:
Késsel vágjuk le azt a mennyiségű tésztát, amire szükségünk van, s csak utána nyújtsuk ki.
Soha ne gyúrjuk újra gombóccá, mert a leveles rétegek tönkre mennek
Csak hideg tésztát sodorjunk.
Csak hideg tésztát sodorjunk.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire