4 személyre:
2 répa
1 cékla
1 feketeretek
Petrezselyemzöldje
Az öntethez:
1/2 citrom leve
1 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
Fűszersó
Mossuk és hámozzuk meg a zöldségeket. Egyenként reszeljük le őket, s egy nagy salátástálba téve keverjük össze két villa segítségével. Külön tálkában készítsük el az öntetünket: vegyítsük össze a hozzávalókat, majd öntsük az egészet a salátánkra. Keverjük át még egyszer, tálaljuk pár levél petrezselyemzöldjével.
Egészség sorok:
Répa: antioxydáns, öregedésgátló, jó a glikémiás indexe, hatékony az ideg-, immunrendszerre, a vérkeringésre, a bőrre
Cékla: gyulladáscsökkentő, antioxidáns, tisztító hatású, immunrendszer serkentő, egyensúlyozza a gyomor ph értékét, gazdag ásványi anyagokban, jó a vérszegénységre
Feketeretek: tisztító, jó hatással van a kiválasztórendszerre, a légzőszervekre, ízületi gyulladásra.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire