Hozzávalók 4 személyre:
2 cukkini
3 répa
1 csokor koriander
40 dkg sovány marhahús carpaccio vékonyra szeletelve
Pirított magvak:
szezámmag, mogyoró, mandula, tök-, lenmag
3 evőkanál szezámolaj
3 evőkanál almaecet
Teriyaki szósz
Bors
Egy tálcán terítsük szét a húsokat, s öntsük le őket a Teriyaki szósszal. Kb fél óra múlva fordítsuk meg őket, s hagyjuk további fél órát pácolódni a másik felüket is! Pirítsuk meg a magokat. Hosszában vágjuk fel nagyon vékony szálakra a cukkinit, karikázzuk fel a répákat. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy salátástálba, szórjuk meg a koriander lecsipedett leveleivel, jöhet rá az olaj, az ecet s a hús pácleve. Borsozzuk. Találás előtt tegyük egy rövid időre a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek!
Egészség sorok:
Répa: antioxidáns, jó a bőrre, a látásra, az immunrendszerre, a vérkeringésre
Cukkini: enyhén hashajtó, vesegyulladás csökkentő hatással bír
Koriander: jó az emésztésre, felfújódásra
Szezámmag: antioxidáns, jó a koleszterinre, jó a stresszre
Mandula: jó a szívre
Lenmag: immunrendszer élénkítő
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire