20 dkg 70%-os fekete csoki
1 tallér puffasztott rizs
Pörkölt szezámmag
Dióbél
Goji
Mogyoró
Mandula
Kandírozott gyömbér
Kukoricapehely
A mentás változathoz:
10 dkg 70%-os fekete csoki
3-4 evőkanál szárított, őrölt borsmentalevél
Lassan, vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét. Egy tepsit fedjünk le sütőpapírral, majd az olvasztott csokoládé 2/3-ból kanál segítségével formáljunk tócsnikat. Ha van, akár alacsony peremű sütőformákat is használhatunk. Üssük párszor az asztalhoz a tepsit, hogy a csokoládé tallérok jól elterüljenek. Mielőtt kihűlnének, ízlésünk szerint jöhet rájuk a feltét. A maradék csokoládét keverjük össze a mentával, s tegyünk ugyanúgy, mint a fentiekben említettük. Hideg helyen hagyjuk őket megszilárdulni, majd fóliával becsomagolva csempésszük őket az adventi kalendáriumba. Így minden napra jut majd egy bűntelen édesség egészen karácsonyig;)
Egészség sorok:
Kakaó: antioxidáns, jó a szív- és érrendszerre
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire