4 tojás
4 evőkanál nádcukor
2 evőkanál dió liszt
2 evőkanál rizs- vagy farkasbab (csillagfürt) liszt
3 evőkanál dióolaj
15 dkg 70%-os kakaótartalmú csokoládé
1 csipetnyi vanília
1 csipetnyi só
2 tucatnyi friss eper ( kb 20-25 dkg)C
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Olvasszuk meg a csokit a sütőben. Keverjük ki alaposan az egész tojásokat a cukorral, majd kicsinyenként adagoljuk hozzá a liszteket, a sót és a vaníliát. A végén keverjük bele az olajat és az enyhén kihűlt csokit. Nyújtsuk ki a leveles tésztát kör alakúra, számoljunk rá kb 4cm-t a szélére. Béleljük ki vele a tortaformánkat, szúrjuk meg villával párszor a közepét, s öntsük bele a folyékony hozzávalókat. Süssük 10 percen keresztül. Ezalatt tisztítsuk meg az epreket, a zöld szárukat tegyük félre. 10 perc sütés után nyomkodjuk bele az epreket a csokoládés "földbe", és süssük további 20 percen keresztül. Hagyjuk kihűlni, majd helyezzük vissza a szárukat, hogy friss eperföldre hasonlítson ez a kora nyári csokitorta.
A természetgyógyász hozzászól:
A nyers gyümölcsök - ha desszertként szolgáljuk fel őket- felborítják az emésztési folyamatot s idővel emésztési problémákat okozhatnak. Mi ezért desszerteinkben főtten-sültek ajánljuk a fogyasztását.
Egészség sorok:
Eper: vízhajtó, serkentő
Vanille: emésztés elősegítő, élénkítő
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire