1 adag lepénytészta
1 csokor friss mángold
8 tojás
1dl zabtejkrém (vagy rizs vagy mandula)
2 teáskanál őrölt szerecsendió
2 maréknyi dióbél
Fűszersó
Bors
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Sodrófával adjunk a tésztánknak kör alakot! Béleljük ki vele a sütőtálat, s szúrjuk meg párszor egy villával.
Hidegvíz alatt mossuk meg a mángoldot, csöpögtessük le, vágjuk le a szárai kemény részét, és vékonyan szeleteljük fel!
Keverjüki ki habosra a tojásokat, adjuk hozzá a fűszereket és a zabkrémet. Forgassuk bele a mángoldot és egy marék diót. Keverjük át alaposan, majd öntsük az egészet a sütőtálba! Szórjuk meg a maradék dióval, és mehet a sütőbe 30-40 percre!
Csurgassuk le egy kis dióolajjal, langyosan tálaljuk
A természetgyógyász hozzászól:
Ez a lepény akár főételként is fogyasztható egy egyszerű ( olívaolaj, balzsamecet) zöldsalátás kötettel!
Egészség sorok:
Mángold: víz- és hashajtó
Dió: gazdag omega 3-6 és 9 zsírsavban
Szerencsendió: jó hatással van az emésztésre
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire