6 tojás
4 evőkanál farkasbab-lupin liszt
2 evőkanál Maizena - kukorica keményítő
6 evőkanál rapadura barnacukor
15 dkg fekete csoki (74%)
3 evőkanál szárított borsmentalevél őrölve, szitálva
Vanília
1 jó marék fenyőmag
1/2 dl dióolaj
Sütőpor
Só
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy kerámia tálban olvasszuk fel a csokoládét. Kevertessük ki az egész tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá kicsinyenként a liszt-keményítő-sütőpor-menta keveréket! Adjuk hozzá a már langyos de folyós csokit, az olajat, a vaníliát, a csipetnyi sót és a fenyőmagot. Fakanállal keverjük át alaposan, majd a cake formába átöntve 30-40 perc alatt süssük készre! Felpúposodik és a közepe megreped, de így az igazi!
Isteni az illata, s mentás íz marad utána a szánkban!
A természetgyógyász hozzászól:
Ideális reggeli, nem túl édes, így a vércukorszintünk sem emelkedik! Ezenkívül a mentának köszönhetően frissen indulhat a nap. Gyógy- vagy enyhe zöldtea kíséretében akár délig is kitarthatunk vele nasi nélkül;)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire