14 octobre 2015

Póréhagyma lepény



Hozzávalók 4-6 személyre:

A tésztához:

25 dkg tönkölyliszt 
0,6 dl olivaolaj 
1 tojás
4 evőkanál hideg víz 
3 csipetnyi só 

4 póréhagyma
Olivaolaj
1 evőkanál curry
Fűszersó 

Készítsük el a tésztánkat. Keverjük össze a kezünkkel a lisztet és az olajat. Verjük fel a tojást 1 evőkanálnyi vízzel. Alakítsunk ki egy bemélyedést az olajos lisztben, és öntsük bele a tojást, sózzuk. Dolgozzuk át a tésztát. Kicsinyenként adjuk hozzá a maradék vizet, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Hagyjuk állni 30 percen keresztül a hűtőben. 
Ezalatt tisztítsuk meg a póréhagymákat. Itassuk le róluk a vizet, majd karikázzuk fel. Wok edényben egy pici olívaolajon forgassuk át őket- pirítsunk rájuk egy picit. Adjuk hozzá a curryt, majd lassú tűzön hagyjuk dinsztelődni. 
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Nyújtsuk ki a tésztánkat lisztezett felületen, majd kiolajozott formába téve szurkáljuk meg egy villa végével, süssük elő 10 percet. 
Terítsük szét a póréhagyma karikákat a piténk belsejében, majd süssük 30-40 percen keresztül 160°C-on.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk, fogyasszuk! 

A természetgyógyász hozzászól:
Ez a pite kiváló körete lehet egy vörös/fehér húsos vagy halas ételnek. 

Egészség sorok:

Tönkölyliszt: kevesebb glutént tartalmaz, könnyen emészthető 
Póréhagyma: vízhajtó, hashajtó, gyulladáscsökkentő, jó az emésztésre 
Curry: gyulladáscsökkentő, Antioxidáns, jó a májra, ízületi gyulladásra

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire