Hozzávalók:
4 teljes kiőrlésű zsemle
Guacamole szószt lásd:
http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2013/07/guacamole-ahogy-mi-csinaljuk.html?m=1
1 cukkini
4 szelet szalonna
80gr szeletelt Comté sajt
2 kiklopfolt pulyka mell
Őrölt bors
Só
Vágjuk ketté a zsemléket, és grillezzük meg mindkét oldalukat. Tisztítsuk meg a cukkinit, vágjuk le a végeit, majd hosszában szeleteljük fel nagyon vékonyra. Grillezük meg a cukkini- és szallona szeleteket, majd tegyünk ugyanígy a sózott, borsozott pulykamellel is. Amint minden ropogósan aranybarnára sült, kenjük meg a zsemléink mindkét felét guacamole szósszal, helyezzünk rá egy félbe hajtott cukkinit és a szalonnát. A pulykamellett egy villa és egy éles kés segítségével vágjuk fel vékony szeletekre, helyezzük a zsemle másik felére, s a sajtszeletekkel koronázzuk a szendvicsünket. Borsozzuk, és zárjuk össze. Rögvest fogyasztandó;)
Egészség sorok:
Cukkini: vízhajtó, emésztés elősegítő, jó a vesékre
Pulyka mell: a legsoványabb hús, fontos proteinforrás, gazdag vasban, magnéziumban és B-vitaminban
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire