10dkg vaj
2dkg nádcukor
2 tojássárgája
1 befőttesüveg házi áfonyalekvár
Keverjük össze az ujjaink segítségével a lisztet, a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és a tojássárgájákat. Amint egyneművé vált a tésztánk, hagyjuk állni kb fél órát. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2dkg nádcukor
2 tojássárgája
1 befőttesüveg házi áfonyalekvár
Keverjük össze az ujjaink segítségével a lisztet, a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és a tojássárgájákat. Amint egyneművé vált a tésztánk, hagyjuk állni kb fél órát. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Nyújtsuk ki a tésztánkat lisztezett felületen, majd tegyük egy előre kivajazott sütőformába. Szúrkáljuk meg villával, majd töltsük meg a lekvárral. A maradék tésztánkból vágjunk olló segítségével csíkokat, és keresztezve tegyük a piténk tetejére.
Egészség sorok:
Süssük 180°C-on 35 à 40 percig, hagyjuk kihűlni, és fogyaszthatjuk.
Egy üveg áfonyalekvárhoz:
50 dkg áfonya
125gr fruktóz
Tegyük egy edénybe a hozzávalókat, forraljuk folyamatos kevergetés mellett, majd alacsonyabb hőmérsékleten főzzük még 20 percig. Az állaga akkor megfelelő, ha kevergetésnél már körbeöleli a fakanalunkat.
125gr fruktóz
Tegyük egy edénybe a hozzávalókat, forraljuk folyamatos kevergetés mellett, majd alacsonyabb hőmérsékleten főzzük még 20 percig. Az állaga akkor megfelelő, ha kevergetésnél már körbeöleli a fakanalunkat.
Egészség sorok:
Áfonya: antibakteriális, jó a szemünk egészségének megőrzésére, a belekere, a vérkeringésre, hatásos a reuma ellen
Fruktóz: édesebb, mint a cukor (60gr fruktóz = 100gr cukor)
Fruktóz: édesebb, mint a cukor (60gr fruktóz = 100gr cukor)
stressz ellen hatásos
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire