Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg tejföl
2 evőkanál agávé cukor
6 maraguja
1 fürt illatos lilaszőlő (Izabella)
A ropogós vajas kekszhez:
7dkg agávé cukor
2 dkg mandulaliszt
20 dkg tönkölyliszt
6 dkg félsós vaj (vagy natúr vaj 2 csipetnyi sóval)
1 egész tojás
Keverjük össze a liszteteket és a cukrot. Adjuk hozzá az apró darabokra vágott szobahőmérsékletű vajat, majd ujjaink között dörzsölve dolgozzuk szét alaposan, hogy "homokszemcsés" (a franciák úgy hívják ezt a sütit hogy homok szerű azaz "sablés") állagot kapjuk. Jöhet hozzá a tojás, majd dolgozzuk gombóccá.
Hagyjuk állni a hűtőben fél órát. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztánkat kb 5-6cm vastagságúra. Egy kés vagy derelyevágó segítségével vágjunk belőle téglalapokat, és sütőpapírra téve süssük kb 20 percen keresztül.
Aranybarnára sütve hagyjuk kihűlni, tördeljük darabokra, és tegyünk belőle a pohárkáink aljába. Keverjük össze a tejfölt a cukorral, majd tegyünk 2 evőkanállal a kekszekre. A tetejére tegyük a félbevágott maraguja belselyét, és pár szem illatos szőlőt. Hidegen fogyasztjuk! Nem baj, ha marad másnapra, hiszen addigra igazán összeérnek az ízek...
Egészség sorok:
Maraguja avagy a szenvedély gyümölcse:
nagy mennyiségű sav tartalommal rendelkezik, C és B vitaminban gazdag, intenzív ízű dél-amerikai gyümölcs
Fekete szőlő: sokkal gazdagabb nyomelemekben és ásványi anyagokban, mint világos testvére, vértisztító, idegrendszer erősítő, remek izomregeneráló
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire