20 dkg fekete csokoládé
15 dl tejszín
5 dkg vaj
1 kiskanál vaníliapor
Keserű kakaópor
Egy tálban törjük össze a csokoládét darabokra, és olvasszuk fel gőz fölött. Amint elolvadt, alacsony tűzön folytatva keverjük bele a tejszínt. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát, keverjük simára, s hagyjuk kihűlni. Lefedve tegyük egy éjszakára a mélyhűtőbe. Másnap kanalanként gyorsan görgessük meg a kezünk között, majd hömpölygessük meg a kakaóban. Hűtőben tároljuk, kóstolás előtt legalább negyed órával hagyjuk szobahőmérsékleten.
Egészség sorok:
Egészség sorok:
Kakaó: antioxidáns, jó a szív- és érrendszerre
Vanília: jó az emésztésre, serkentő
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire