6 tojás GLUTÉN- és LAKTÓZMENTES
6 evőkanál mogyoró liszt
4 evőkanál kókuszvirág cukor
3 evőkanál mogyoró olaj
2 evőkanál fahéj
1 teáskanál vaníliapor
1 evőkanál narancs virág víz/aromából csak pár csepp
1 tasak sütőpor
1 csipetnyi só
1 marék egész mogyoró
1 marék egész mogyoró
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől, s az utóbbit verjük fel egy csipetnyi sóval kemény habbá. A sárgáját kevertessük ki a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a narancs virág vizet, a vaníliát, a fahéjat és kicsinyenként a sütőporral vegyített mogyoró lisztet.
Amint sima tésztát kapunk, óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét. Vegyítsük össze alaposan, majd öntsük a tésztát egy előre kikent tortaformába ( kb 23-25 cm átmérőjű ). A tetejét szórjuk meg a pirított egész mogyoróval, és süssük 45 percen keresztül. Tökéletes reggelihez, vagy uzsonnára.
Egészség sorok:
Mogyoró: gazdag rostokban, energiadús
Kókuszvirág cukor: alacsony glikémiás indexű természetes édesítőszer
Vanília: emésztés segítő, élénkítő
Fahéj: segít a toxinoktól megszabadulni, gyulladáscsökkentő, jó az emésztésre
Good evening, a quick note to let you know that I love your blog, so I'm not depriving myself! Thank you for all the work it represents and for all the pleasure I find in it.
RépondreSupprimervoyance gratuite par mail