8 dkg barna cukor
15 dkg lágy vaj
15 dkg lágy vaj
1 kiskanál vaníliapor
1 kiskanál fahéj
2 tojás
20 dkg gesztenyeliszt
1 teáskanál sütőpor
1 marék zabpehely
1 marék pisztácia
1 marék mogyoró
1 marék fenyőmag
Vagy három marékkal más csonthéjas gyümölcsökből: pl. dió, pekáni dió, mandula...
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy tálban készítsük el a cookies tésztáját: nyomkodjuk szét a vajat a cukorral egy villával, adjuk hozzá a tojásokat. Jöhet bele a sütőporral elkevert liszt, a zabpehely és a csonthéjas gyümölcsök. Keverjük át fakanállal alaposan, majd teáskanállal rakjunk halmokat a sütőpapírral borított tepsire. Hagyjunk elég helyet közöttük, mivel a cookies-ok rendesen elterpeszkednek majd. Süssük kb 10-12 percig. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kóstoljuk örömmel;) Akár egész hétre jut az uzsonnás táskába, minél jobban kiszárad, annál jobb!
Egészség sorok:
Gesztenyeliszt: glüténmentes, rostokban gazdag
Zab: hashajtó, jó a koleszterinre, stresszre, cukorbetegeknek
Fenyőmag: antioxidáns, cukorbetegek is fogyaszthatják, véd az ízületi betegségek ellen
Mogyoró: antioxidáns, jó a bőrre, a hajra, a körömre
Pisztácia: antioxidáns, jó a májra, az energiára, a kiválasztórendszerre, idegekre, bőrre
Vanília: jó az emésztésre, serkentő
Fahéj: fertőzés megelőző, emésztés elősegítő
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire