Hozzávalók 4 személyre :
4 dl kókusztej(szín)
1 dl rizstej
2 evőkanál agávé cukor
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál Maïzena
2 g agar-agar
A kókusz morzsához:
8 dkg kókuszliszt
4 dkg szilárd kókuszolaj reszelve
1 tojás
1 csipetnyi só
1 teáskanál kókuszvirág cukor
4 kocka 70%-os kakaótartalmú fekete csokoládé
Kezdjük a panna cottával:
egy edényben keverjük össze az agávé cukrot a kókuszreszelékkel, az agar-agarral és a Maizenával, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a tejeket. Forraljuk fel, majd hagyjuk kicsit hűlni. Langyosan öntsük fel a panna cotta formáinkat, használhatunk akár teáscsészéket is. Hűtőbe téve hagyjuk megkötni.
Egészség sorok:
Kókusz: enyhén hashajtó, jó a szív- és érrendszerre, koleszterincsökkentő hatással bír
Kókuszvirág cukor: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/02/edes-elet-avagy-milyen-cukrot.html
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire