Hozzávalók 4 személyre
60 dkg csirke- vagy pulykamell
A páchoz:
1/2 L rizstej
2 evőkanál szója öntet
1 teáskanál őrölt édespaprika
Fűszersó
Bors
5 gerezd fokhagyma préselve
A bundához:
4 maroknyi kukoricapehely
2 tojás
1 csésze rizsliszt
szőlőmagolaj a sütéshez
Tisztítsuk meg a húst, s kockázzuk fel közepes nagyságúra. Egy tálban keverjük össze a páchoz szükséges hozzávalókat. Tegyük bele a husidarabokat, fedjük le, és legalább 4 órára ( a legjobb egy egész éjszakára ) tegyük a hűtőbe.
A kukoricapelyhet szórjuk egy uzsonnás zacskóba, és sodrófával törjük apróra. 3 tányérra lesz szükségünk: egy a rizslisztnek, egy második a felvert tojásnak és egy harmadik a zsemlemorzsát helyettesítő kukoricapehelynek.
Egy serpenyőben melegítsük lassú tűzön a szőlőmagolajat, csöpögtessük le a husidarabokat, s kezdjük a panírozást: liszt-tojás-kukoricapehely! Lassan süssük, hogy a bunda ne égjen meg, viszont a hús jól átsüljön. Szedjük ki őket egy tányérra, itassuk le a fölösleges olajat. Tálaljuk a nuggets-szeket kölessel és friss ubisalival;) A gyerekek is imádják!!! Jó étvágyat!
Egészség sorok:
Rizsliszt: teljesen gluténmentes liszt
Tojás: proteinforrás
Csibe- vagy pulykamell: sovány fehérhús, fontos a protein tápértéke
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire