Hozzávalók 4 személyre:
2 cukkini
2 sárgarépa
2 tojás
6 evőkanál hajdinaliszt
3-4 gerezd fokhagyma
2 marék hajdinamag
Fűszersó
Őrölt bors
Tegyük fel enyhén sós vízben főni a hajdinamagokat. Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk le a kemény részüket, a sárgarépát hámozzuk meg, s reszeljük le a cukkinikkel együtt. Zúzzuk apróra a fokhagymagerezdeket, s tegyük mindent egy nagy tálba. Verjük fel villával a tojásokat, s öntsük a zöldségekre. Sózzuk, borsozzuk, és kicsinyenként adagoljuk hozzá a hajdinalisztet és a leszűrt, főtt hajdinamagokat. Fakanállal alaposan keverjük át, s legalább 1/2 órára tegyük hűtőbe.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis szőlőmagolajat. Evőkanállal adagolva formáljunk köröket a tésztából, és süssük a tócsnikat aranybarnára mindkét oldalukon. Szedjük őket szalvétával borított tányérokra. Tökéletes előételnek vagy köretként is kiváló húsok-halételek mellé.
Egészség sorok:
Hajdina: 100% gluténmentes, könnyen emészthető
Fokhagyma: tisztító, méregtelenítő antioxidáns
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire