Hozzávalók a tésztához:
7 tojás
6 evőkanál kókuszvirág cukor
6+1 evőkanál mogyoróliszt
2 evőkanál rizsliszt
2 marék pirított tört mogyoró
1 teáskanál vaníliapor
2 evőkanál cukormentes kakaó
1 tasak sütőpor
1 csipetnyi só
Dióolaj
A feltéthez és a krémhez:
6 érett körte
2g agar-agar
3 evőkanál mogyoróvaj
1 tábla 70%-os csokoládé
2 dl mandulatejszín
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra.
Kevertessük habosra a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliát, vegyítsük össze a liszteket a kakaóval és a sütőporral, s folyamatos kevertetés mellett kanalanként adagoljuk a folyékony hozzávalókhoz. Jöhet bele egy kis olaj, s keverjük simára. Kenjük ki a kb 23cm átmérőjű sütőformánkat, majd szórjuk meg a maradék mogyoróliszttel. Öntsük bele a tésztát, és süssük kb 40-45 percen keresztül. Szúrópróbával ellenőrizzük átsült-e.
Olvasszuk meg a sütőben a csokoládét, öntsük fel a mandulatejszínnel, s keverjük el benne a mogyoróvajat. Ha nem elég édes, utána cukrozhatunk (kókuszvirág cukor).
A körte zseléhez hámozzuk meg a gyümölcsöket, turmixoljuk le őket (kb 1/2liter), adjuk hozzá az agar-agart, s forraljuk fel. Vágjuk ketté a már majdnem kihűlt tésztát, kenjük meg a belsejét a csokoládés kenővel, fedjük, majd a tortaforma peremét visszatéve öntsük rá a körte zselét. Szórjuk meg a pirított, tört mogyoróval, s hagyjuk teljesen kihűlni a hűtőben.
Egészség sorok:
Mogyoró: magas zsírtartalma miatt idegenkednek tőle, pedig nagyon sokféle betegség kezelésében bizonyított a jótékony hatása: gyulladás, hasmenés, hurut, kankó, laxatívum, purgatív, TBC, tuberkulózis
Körte: hashajtó, nyugtató, enyhíti az emésztőcsatorna gyulladását
Kókuszvirág cukorról itt olvashatnak: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/02/edes-elet-avagy-milyen-cukrot.html
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire