4 juillet 2015

Cake farkasbab lisztből


6 egész tojás
5 evőkanál nádcukor 
6 evőkanál farkasbab liszt
1 érett banán 
1 rúd vanília 
1/2 tasak sütőpor 
1 maréknyi tört dió 
8 dkg 99%-os kakaótartalmú csokoládé 
3 evőkanál dióolaj

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olvasszuk fel a sütőben egy hőálló edényben a csokoládét. 
Keverjük ki habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá kicsinyenként a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliarúd kikapart magjait, a langyos olvasztott csokoládét és a dióolajat! Villával nyomkodjuk szét az érett banánt, s fakanállal keverjük a folyékony tésztánkba a maréknyi dióval együtt. Öntsük át az egészet a cake formánkba, és süssük kb 30 perc alatt ruganyós de kompakt állagúra! Tökéletes ízhatás és ráadásul nem szárad meg! Tiszta élvezet glutén- és laktózmentesen! 

A természetgyógyász hozzászól:
Ez a cake egy kiegyensúlyozott reggelinek is megfelel, hiszen tartalmaz proteint, és relatíve alacsony a glikémiás indexe! 

Egészség sorok: 

Farkasbab: gluténmentes, tápláló, omega 3-6 zsírsavak tartalmaz
Dió: fontos magnézium, kalcium és zsírsav forrás 
Kakaó: antioxidáns 
Vanília: emésztés elősegítő, serkentő 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire