6 egész tojás
5 evőkanál nádcukor
6 evőkanál farkasbab liszt
1 érett banán
1 rúd vanília
1/2 tasak sütőpor
1 maréknyi tört dió
8 dkg 99%-os kakaótartalmú csokoládé
3 evőkanál dióolaj
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olvasszuk fel a sütőben egy hőálló edényben a csokoládét.
Keverjük ki habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá kicsinyenként a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliarúd kikapart magjait, a langyos olvasztott csokoládét és a dióolajat! Villával nyomkodjuk szét az érett banánt, s fakanállal keverjük a folyékony tésztánkba a maréknyi dióval együtt. Öntsük át az egészet a cake formánkba, és süssük kb 30 perc alatt ruganyós de kompakt állagúra! Tökéletes ízhatás és ráadásul nem szárad meg! Tiszta élvezet glutén- és laktózmentesen!
A természetgyógyász hozzászól:
Ez a cake egy kiegyensúlyozott reggelinek is megfelel, hiszen tartalmaz proteint, és relatíve alacsony a glikémiás indexe!
Egészség sorok:
Farkasbab: gluténmentes, tápláló, omega 3-6 zsírsavak tartalmaz
Dió: fontos magnézium, kalcium és zsírsav forrás
Kakaó: antioxidáns
Vanília: emésztés elősegítő, serkentő
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire