1 tortaforma
A csokoládéhabhoz:
8 tojás
23 dkg 74%-os kakaótartalmú csokoládé
1/2 dl rizskrém
2 evőkanál nádcukor
A barackzseléhez:
10 érett barack
4 passió gyümölcs
4 evőkanál nádcukor
4g agar-agar
Cukormentes kakaó a díszítéshez
Olvasszuk meg a csokoládét. Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől.
Keverjük bele a rizstejet, a tojássárgáját és a cukor felét az olvasztott csokiba. Keverjük simára!
Verjük fel rugalmas habbá a fehérjét a maradék cukorral. Keverjük 3 részben a csokoládéhoz, az első adagnál nem számít, ha a habot megtörjük, viszont a maradékkal óvatosan bánjunk.
Tegyük a hűtőbe 1 órára.
Ezalatt készítsük el a zselét:
Mossuk meg a barackokat, magozzuk ki őket, s botmixerrel dolgozzuk simára a passió gyümölcs magokkal és a levével. Paszírozzuk át, s a már sima gyümölcspürébe keverjük bele a cukrot és az agar-agart. Forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni.
Következzen a torta összeállítása:
Béleljük ki a tortaformánk alját és körbe a szélét piskótával. Öntsük a közepébe a csokoládéhab felét. Jöhet egy adag piskóta, majd óvatosan a barackzselé. Újabb piskóta réteg és a maradék csokoládéhab. A tetejét díszíthetjük a maradék piskóta darabokkal, kakaóval! Legalább 3 órát hagyjuk állni a hűtőben, mielőtt felszeletelnénk!
Ideális nyári torta és ráadásul sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a kor"társai"! A barackzselé üdítő hatást kelt, s mivel megfőztük, a gyümölcs savassága sem fogja megzavarni az emésztést!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire