2 maréknyi zöldbab
2 paradicsom
1 fehér hagyma
Friss bazsalikomlevél
1 ev kanál balzsamecet
3 ev kanál olívaolaj
Fűszersó
2 kkanál mandula szelet
Tegyük a zöldborsót sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük 10 percig. Vágjuk fel a paradicsomot apró kockákra, majd egy salátástálba téve adjuk hozzá az olívaolajat, az ecetet, ízlés szerint sózzuk. Vékony karikákra szeleteljük fel a hagymát, vágjuk a zöldborsót kisebb darabokra, majd keverjük össze az összes hozzávalót. Poharakba téve tálaljuk, szórjuk meg a mandulaszeletekkel, díszítsük bazsalikomlevéllel.
Egészség sorok:
Zöldborsó: vízhajtó, enyhén serkentő hatású, jó a vesékre, a májra, antioxidáns, előnyös hatással van a koleszterinszintre
Bazsalikom: jó az emésztő- és idegrendszerre
Fehér hagyma: koleszterinszintre előnyös hatással bír, jó az immun- és vérrendszerre
Bazsalikom: jó az emésztő- és idegrendszerre
Fehér hagyma: koleszterinszintre előnyös hatással bír, jó az immun- és vérrendszerre
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire