1 csokor mángold
1/2 fej kínai kel
2 gerezd fokhagyma
4 tojás
100ml tejszín
3 szelet füstölt szalonna
4 ev kanál Maïzena
Tengeri só
Őrölt bors
Szőlőmag olaj
Tisztítsuk meg a mángold és a kel leveleket, majd vágjuk fel 1cm-es darabokra. Főzzűk őket a két gerezd fokhagymával 10 percig forrásban levő, enyhén sós vízben. Közvetlenül utána tegyük hidegvíz alá, hogy megtartsák színüket, majd csöpögtessük le őket.
Kockázzuk fel a szalonnát, majd piritsuk meg egy serpenyőben.
Turmixoljuk össze a mángold-kel-fokhagyma keverékünket, majd adjuk hozzá a szalonnát. Verjük fel a tojásokat, majd keverjük el alaposan bennük a Maïzenát és a tejszínt. Vegyítsük össze az összes hozzávalót, borsozzuk.
Egy enyhén kiolajazott grill serpenyőben süssük közepes tűzön 10 percig az egyik, 7-8 percig a másik oldalát, a megfordításhoz használjunk egy tányért. Amint megsült, vágjuk fel kb 4x4cm-es darabokra, langyosan tálaljuk.
Egészség sorok:
mángold: vízhajtó, emésztés elősegítő, jó a húgyhólyagra és a vesékre
káposzta: antioxidáns, tisztító hatású
mángold: vízhajtó, emésztés elősegítő, jó a húgyhólyagra és a vesékre
káposzta: antioxidáns, tisztító hatású
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire