2 marék fenyőmag
1 marék mazsola
3dl bio 100%-os répalé
1/2 kkanál agar-agar
sűrű fehér balzsamecet
pár bazsalikomlevél
tengeri só
őrölt bors
Egy edényben keverjük össze a répalét az agar-agarral, majd forraljuk fel. Öntsük bele egy akkora tálba, hogy kb 4-5 mm-es vastagságot kapjunk. Hagyjuk kihűlni, majd tálalásig tegyük a hűtőbe.
Tisztítsuk meg a répákat, majd reszeljük bele egy salátástálba. Pirítsuk meg a fenyőmagokat, a mazsolákat pedig helyezzük 2 percig forrásban levő vízbe. Hűtsük ki hideg víz alatt, majd csöpögtessük le alaposan.
Keverjük össze a reszelt répát a fenyőmaggal és a mazsolával, ízesítsük a fehér balzsamecettel, enyhén sózzuk, borsozzuk.
Amint megkötött a zselénk, vágjunk köröket belőle egy pohár segítségével. Olló segítségével nyírjunk szét egy műanyag üveget úgy, hogy egy kb 5cm-es gyűrűt kapjunk.
Először helyezzük a zselét egy tányérra, majd szervírozzuk rajta a reszelt répasalátát a műanyag gyűrűnk segítségével. Bazsalikomlevéllel díszítsük, hidegen tálaljuk.
Tisztítsuk meg a répákat, majd reszeljük bele egy salátástálba. Pirítsuk meg a fenyőmagokat, a mazsolákat pedig helyezzük 2 percig forrásban levő vízbe. Hűtsük ki hideg víz alatt, majd csöpögtessük le alaposan.
Keverjük össze a reszelt répát a fenyőmaggal és a mazsolával, ízesítsük a fehér balzsamecettel, enyhén sózzuk, borsozzuk.
Amint megkötött a zselénk, vágjunk köröket belőle egy pohár segítségével. Olló segítségével nyírjunk szét egy műanyag üveget úgy, hogy egy kb 5cm-es gyűrűt kapjunk.
Először helyezzük a zselét egy tányérra, majd szervírozzuk rajta a reszelt répasalátát a műanyag gyűrűnk segítségével. Bazsalikomlevéllel díszítsük, hidegen tálaljuk.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire