1 kg narancs a héja nélkül
1 narancs leve
1 narancs héja
2 evőkanál agávé cukor
2 agar-agar
1 csipetnyi őrölt bors
Ajánljuk, hogy csakis természetes forrásból származó gyümölccsel dolgozzunk: nem permetezett vagy bio.
Mossuk meg alaposan a narancsokat egy kefével, s egyet kivéve mindnek vágjuk be hosszában 8 részre a héját. Hámozzuk meg őket, vágjuk le 8 ilyen szeletről a fehér részt, s vékonyan szeleteljük fel a héját.
Kockázzuk fel a narancsok húsát, s vegyük ki (ha vannak benne) a magokat. Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá az egy narancs levében elkevert agar-agart, a narancshéj szeleteket, a borsot, az agávé cukrot és lassú tűzön főzzük kb 45 percen keresztül. Amint puhára főtt keverjük át párszor egy botmixer segítségével, s tegyük befőttesüvegekbe. Hűtőben tároljuk, fogyaszthatjuk reggelihez egy szelet pirítóson, vagy palacsintán!
Egészség sorok:
Narancs: serkentő, hashajtó, vízhajtó, immunrendszer erősítő, antioxidáns, jó a koleszterinre
Agávé cukor: 100%-ban természetes édesítőszer, alacsony a glikémiás indexe
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire